Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucu lideri Alparslan Türkeş'in vefatının üzerinden bugün tam 28yıl geçti.
Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) kurucu Genel Başkanı, Alparslan Türkeş, 4 Nisan 1997 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti Türk siyaset hayatına damgasını vuran ülkücü hareketin lideri Başbuğ Türkeş vefatının 28. yılında da ülküdaşları ve sevenleri tarafından rahmetle anılıyor.
MHP'yi kuran, Türk siyasi tarihinde önemli bir iz bırakan, oluşturduğu ideolojiyle milyonları peşinden sürükleyen Alparslan Türkeş'in vefatının üzerinden tam 28 koca geçti.
Ülkücü hareketin lideri Alpaslan Türkeş 25 Kasım 1917 yılında İngiliz işgali altındaki Kıbrıs'ta doğdu. 1933'te ailesiyle Türkiye'ye geldi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.
Radyodan okuduğu bildiriyle 27 Mayıs 1960 darbesini Türkiye’ye ilan etti . Daha sonrasında Başbakanlık müsteşarı olan Türkeş, aynı yıl Hindistan'a sürgüne gönderildi.
1963'te vatan toprağına dönen Türkeş, 1965'te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden milletvekili seçildi.
"Ülkücülerin Başbuğu”
Alparslan Türkeş 1969 yılında Adana'da yapılan kongrede, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirdi. Alparslan Türkeş'in çizdiği yol, Türk milliyetçiliğiydi. Parti logosunu 3 Hilal olarak belirledi
1975 yılında Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan ile birlikte Milliyetçi Cephe hükümetlerinde yer aldı. 12 Eylül’de 4,5 yıl tutuklu kaldı. 12 Eylül 1980'de tüm siyasi partiler gibi MHP’de kapatıldı. 4 buçuk yıl tutuklu kalan Alparslan Türkeş 6 Eylül 1987 referandumuyla yeniden siyaset sahnesine döndü. Ardından 12 Eylül Döneminde Koray Aydın tarafından kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi'nin başına geçti. Ardından partinin adını yeniden Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüştürdü.