Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) tarafından Türkiye’de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması: Yenilikler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Kongresi’ düzenlenecek.
Eğitim-Bir-Sen tarafından İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle ‘Türkiye’de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması: Yenilikler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Kongresi’ düzenlenecek. Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılacak kongrede, Türkiye’de yükseköğretimin mevcut yapısının çok yönlü analiz edilmesi, iyileştirmeye açık alanlarının akademik bir zeminde tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konulması hedefleniyor. Kongre, bu bağlamda kurumsal bir iradenin somut bir tezahürü olarak değerlendiriliyor.
Kongre kapsamında yalnızca mevcut sorunlara ışık tutulmayacak; aynı zamanda yükseköğretimin geleceğini şekillendirecek yapısal dönüşüm perspektiflerinin de gündeme taşınması amaçlanıyor. Alanında yetkin akademisyenler, uzmanlar ve paydaş kurum temsilcilerinin katkılarıyla; kalite, liyakat, bilimsel özgürlük, toplumsal sorumluluk ve yerli-milli bir yükseköğretim paradigması çerçevesinde yeni bir akademik mimari üzerine ortak bir akıl oluşturulması öngörülüyor.
Yükseköğretimin dönüşümüne dair önemli oturumlar düzenlenecek
Kongrenin açılış programında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Özer konuşma yapacak. Açılış panelinde ise ‘21. Yüzyılda Yükseköğretim: Küresel Deneyimler, Yerel Çözümler’ teması işlenecek.
Panelde Kanada’dan Waterloo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, Endonezya’dan Darussalam Gontor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amal Fathullah Zarkasyıve, Mısır’dan Afro-Asya Üniversiteler Birliği İcra Direktörü Prof. Dr. Ashraf Abdel Rafea Mohamed Elsayed konuşmacı olarak yer alacak. Kongre boyunca gerçekleştirilecek 12 farklı oturumda sunulacak 40 bildiride yükseköğretimin temel meseleleri kapsamlı biçimde ele alınacak.
Yurt içinden ve dışından çok sayıda akademisyen, kamu temsilcisi ve uzman ismin katılım sağlayacağı kongre, yükseköğretim alanında bilgi ve deneyim paylaşımına önemli bir zemin sunacak.
Kongre sonunda düzenlenecek "Türkiye’deki Yükseköğretim Sisteminin Değerlendirilmesi" başlıklı değerlendirme panelinde, yükseköğretim sisteminin mevcut durumu ve geleceğine dair çözüm önerileri değerlendirilecek.